Bouldin Residence / Alter Studio

first_img Houses “COPY” CopyHouses•Austin, United States CopyAbout this officeAlter StudioOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasAustinHouses3D ModellingUnited StatesPublished on October 24, 2010Cite: “Bouldin Residence / Alter Studio” 24 Oct 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogHandshowerhansgroheHand ShowersVinyl Walls3MVinyl Finish- DI-NOC™ Glass FinishPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceCommunications2NIntercom – 2N® IP VersoCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemMetal PanelsTrimoModular Metal Wall – Qbiss OneConcreteSika3D Concrete PrintingMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Gun Metal Grey with Arconic Tectur-Al™GlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationBeams / PillarsBlumer LehmannTimber Construction in Cambridge MosquePorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – 9Cento MosaicTiles / Mosaic / GresiteRakoFloor and Wall Tiles – Serie PiazzettaMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?布尔丁住宅 / Alter Studio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Architects: Alter Studio Year Completion year of this architecture project Photographs:   Paul Bardagjy Photography, Jonathan Jackson Photography Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/83620/bouldin-residence-alter-studio Clipboard Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/83620/bouldin-residence-alter-studio Clipboard Bouldin Residence / Alter StudioSave this projectSaveBouldin Residence / Alter Studio Year:  United States Manufacturers: Conran shop, DroogText description provided by the architects. When the clients for the Bouldin House, a young couple in the music industry, approached Alter Studio they didn’t have an image in mind, or a site, but knew that they wanted a very special home that would embrace the many different things that they liked. The design presents an aesthetic that engages serendipity in many guises, where board-formed concrete, rough recycled wood flooring, and vertical cedar siding is posed against abstract detailing allowing sunlight and shadow from every direction. Save this picture!© Jonathan Jackson PhotographyRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemDoorspanoramah!®ah! PivotThe house takes advantage of Austin’s 25’ front yard setback requirement by capturing a private walled courtyard on the busy street to the south, and instead turns to face the side street to the east. Situated between this courtyard and a protected live oak tree, the Bouldin House is a compact, 2-story building that expands both north and south into the lot. Carefully orchestrated windows, skylights and a glass floor further open the house to the sky and sun, and provide a continued sense of openness to this 2300 sq ft home. Rooms are designed to provide both intimacy and expansiveness. A cozy 9’ x 9’ media room sits at the center of the house downstairs, while the upstairs office/studio stretches the full 43’ length of the house and is open on both ends to continue the sense of breadth and engage views of downtown. Butt-glazed corners and windows that rise beyond interior ceilings add a sense of surprise and ambiguity to the whole.Save this picture!©  Paul Bardagjy PhotographyOriented for optimal cross ventilation, the Bouldin House also is outfitted for a rainwater collection system, solar photovoltaic array, solar pool heating tubes, reflective TPO roofing, cellular foam insulation, tankless water heaters, etc. Their desire for a sustainable lifestyle is also reflecting in their decision to live centrally and work from home, all within a modest sized footprint.Save this picture!©  Paul Bardagjy PhotographyProject gallerySee allShow lessButler House / Andrew Maynard ArchitectsArticlesFreshLatino at Storefront for Art and ArchitectureArticles Share Save this picture!©  Paul Bardagjy Photography+ 9 Share Photographs 2009 Bouldin Residence / Alter Studio ArchDailylast_img read more

Read More →