Lake Jasper House / Architecturama

first_img Photographs Architects: Architecturama Area Area of this architecture project Canada 2014 + 17 Share Manufacturers: Eco-Cedre CopyAbout this officeArchitecturamaOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesChertseyCanadaPublished on January 21, 2016Cite: “Lake Jasper House / Architecturama” 21 Jan 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ AbstractFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MShower ColumnsAXORShowers – AXOR LampShower by NendoWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsMega-Panel Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMTable LampsAxolightTable Lights – SkirtDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Glass Pivot Door – Rabel 8700 Slim Super ThermalUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexExterior DeckingHouse of BambooDecking – BambooAnti-Corrosive CoatingsTIGERPowder Coating – Drylac® Bianco 605More products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?远望碧玉湖面的住宅 / Architecturama是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/780728/lake-jasper-house-architecturama Clipboard Lake Jasper House / Architecturama Year:  Area:  140 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  James Brittain Photography Manufacturers Brands with products used in this architecture project Lake Jasper House / ArchitecturamaSave this projectSaveLake Jasper House / ArchitecturamaSave this picture!© James Brittain PhotographyHouses•Chertsey, Canada ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/780728/lake-jasper-house-architecturama Clipboard Genivar (now WSP) Projects Houses “COPY” “COPY” Structure: CopyProject Team:Sylvain Bilodeau, Nicolas Mathieu-TremblayGeneral Contractor:Les entreprises Sylvain LachanceExterior Cladding:Éco-Cèdre Inc.City:ChertseyCountry:CanadaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© James Brittain PhotographyRecommended ProductsWoodSculptformTimber Click-on BattensWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesText description provided by the architects. Whether visiting alone, with a large group of guests or as a family, the owners were looking for a relaxed, welcoming environment, conceptually similar to a cottage yet more refined, particularly in the relationships among spaces and between people. The goal was to have a present, living and enthusiastic architecture that engages the senses.  The design process, grounded in the setting, symbiosis with the site and a reduced environmental footprint, led to a reflection process on the functional elements and their optimization.   Save this picture!Plans + DrawingsMinimum/maximum.The functions are divided into two types. Minimalist spaces housing functions requiring built-in elements or greater privacy are clustered on the north side. A “maximal” space, containing all other functions, occupies the south side and allows free use of the space, open to interpretation and transformation.   Bleacher-style benches.Bleacher-style benches, meeting at right angles, are built into the main space. They are simultaneously oversized furniture, an agora, a circulation area, filters, dividers, bookshelves, structural elements, etc. They can be modified in three ways: as movable blocks that can be rearranged at will (for use as end tables, backrests, steps, etc.), as intermediate levels attached to the main structure but capable of being reconfigured regularly and, collectively, as benches resting on the concrete slab, which can be reassembled in an entirely different way.  Save this picture!© James Brittain PhotographyOn the south and west faces respectively, the benches are at ground level. Their incline extends the site’s topography to the inside of the house, thereby accentuating it. As a result, spaces are defined in a more or less porous manner. At the top the benches make it possible to enjoy the view while maintaining physical and visual continuity with the ground. Near the kitchen, the benches become both food preparation areas and tables seating up to eight people. The bench system is modular, and most of its constituent elements are standardized.   Save this picture!© James Brittain PhotographySenses and perception.Contrasts, ambiances, materiality, lighting quality and modulated contact with the outside come together to create sensory experiences.  As if suspended between treetops, nature’s immanent spectacle takes place. In this observatory, the impression is both of being protected and projected. Both solemn and spiritual, the house comes to life and becomes something entirely different when several people are present. The agora layout is well suited to interaction. A fireplace, movie projector and feather cushions help people enjoy the space.   ArchDaily Save this picture!© James Brittain PhotographyThe space below is introverted and dense. Its light, filtered by the benches, is complex and ever-changing. Its many thin columns resemble trees in the forest. The minimal spaces are embracing and almost cave-like with their soft, dark, rich finishes.  At first glance, the difference between natural and built forms is highlighted. The close links uniting the architecture with nature emerge through ambiances, relationships, mimetic qualities, materials and light.   Sustainable construction.From the site-selection phase, optimizing bioclimatic potential was one of the project goals. By building the structure with a fully south-facing façade, the arrangement of the parcel made it possible to make the most of a set of windows with a fine view that maximize passive solar heating. A large overhang, designed to make use of the changing angle of the sun, prevents overheating in summer while admitting as much winter sunlight as possible.  Save this picture!© James Brittain PhotographyThe building’s elevated position and its orientation allow effective natural ventilation. Front windows that open at the bottom and rear windows that open at the top promote cross-drafts and take advantage of differential pressure.  With its cube shape and advantageous ratio of envelope to usable volume, the structure promotes energy efficiency and economical use of materials. The shape also made a smaller footprint possible.   The white cedar tongue-and-groove siding, sourced from a local sawmill, was left in its natural state.Save this picture!DiagramsProject gallerySee allShow lessRafael Moneo and Eva Franch i Gilabert Among Seven Jurors Announced for the 2016 Whe…Architecture NewsVideo: 7 Architects On What Makes Global Architecture WorkVideos Sharelast_img read more

Read More →

COVID-19 : Section 1B Of SC Registry Shuts Amid Reports Of Staffers Testing Corona Positive

first_imgTop StoriesCOVID-19 : Section 1B Of SC Registry Shuts Amid Reports Of Staffers Testing Corona Positive Nilashish Chaudhary16 Jun 2020 6:03 AMShare This – xAmid the steady rise of COVID-19 cases in India, especially in the National Capital, Section 1B of the Supreme Court Registry was closed off on Tuesday.Sources suggest that it will continue to remain inaccessible for the next couple of days.While it is being stated that the move to cordon off this section is in keeping with the routine sanitization process of the Court, officials from…Your free access to Live Law has expiredTo read the article, get a premium account.Your Subscription Supports Independent JournalismSubscription starts from ₹ 599+GST (For 6 Months)View PlansPremium account gives you:Unlimited access to Live Law Archives, Weekly/Monthly Digest, Exclusive Notifications, Comments.Reading experience of Ad Free Version, Petition Copies, Judgement/Order Copies.Subscribe NowAlready a subscriber?LoginAmid the steady rise of COVID-19 cases in India, especially in the National Capital, Section 1B of the Supreme Court Registry was closed off on Tuesday.Sources suggest that it will continue to remain inaccessible for the next couple of days.While it is being stated that the move to cordon off this section is in keeping with the routine sanitization process of the Court, officials from the Registry told LiveLaw that the same had to be done because 2 members tested positive for COVID-19.Sources suggested that this was not the first time a Supreme Court staffer has tested positive for the infection. Over the last two months, a couple of such instances have come to the fore, where the concerned employee was sent back to quarantine themselves at home. The source also stated that a number of employees had come in contact with those who tested positive, but assured that appropriate safety measures had been taken after contact tracing.Another Supreme Court Staff member told LiveLaw that whenever an employee has been in contact with someone who tested positive, they have been sent back for a period of 14 days’ home quarantine. He also mentioned that other sections/floors of Supreme Court have been cordoned off in the last few months, in some cases even for 10-12 days.Playing down rumours of the premises being ‘sealed off’, an official said that the entire Supreme Court cannot be fumigated in one go, therefore certain sections are temporarily isolated to ensure proper sanitization. They did, however, confirm that Section 1B would not be accessible for 2-3 days, implying that physical filing would not take place during this time.While there has been a push for physical hearings to resume soon, the recent upsurge in COVID-19 cases in Delhi makes it very unlikely that the requests of advocates and lawyer bodies including SCBA and SCAORA will be acceded to anytime soon.While hearing a matter via virtual conferencing today, Justice RF Nariman also noted that the COVID situation was getting worse by the day, and not improving.Subscribe to LiveLaw, enjoy Ad free version and other unlimited features, just INR 599 Click here to Subscribe. All payment options available.loading….Next Storylast_img read more

Read More →